CoverRib

CoverRib skrovduk

Marstrands Segelsällskap

När man har flera båtar i en klubb, så kämpar man ständigt med att underhålla och se till att dessa sköts på ett bra sätt, men det är alltid lika svårt för det sker en ansvarsupplösning i en klubb och det är så många involverade att det lätt blir så att ingen tar tag i saker för att man tror ”att någon annan skall sköta om det”. Detta hade vi på MSS kämpat med i många år när det gällde våra ribbar. Vi hade ingen bottenfärg på dessa så det fick ständigt tas upp för att tvättas i botten och det blev bara gjort sporadiskt. Därför sökte vi en alternativ lösning på problemet. Vi är en segelklubb till 100% och det kändes inte bra att börja måla botten på våra båtar för vi försöker hela tiden tänka på miljön och samtidigt minska arbetsbelastningen på funktionärer, och det var då vi hittade Cleanboats skrovdukar.
Vårt mål var alltså att bara klara av underhållet på ett bättre sätt, men det blev så mycket mer för oss.
Våra båtar används till 50% av våra seglarskolelärare som är i åldrarna från 13-20 år gamla. Med dukarna fick vi helt plötsligt nya fördelar som vi aldrig hade tänkt oss.
När man kör upp på en skrovduk, så ligger båten där den ligger. Man behöver inte tänka på att den åker iväg efter den är parkerad. Detta har gjort att övrigt slitage på båtarna har minskat avsevärt. Och för de yngre lärarna har det underlättat enormt eftersom de inte behöver kämpa med att hålla tag i båten samtidigt som man lägger till. Man kör upp och så ligger båten på sin plats. Sedan kan man i lugn och ro lägga fast förtöjningstamparna och fälla upp motorn. Vi vuxna som använder kan lätt fylla båtarna med material utan att det bråkar med att båtarna åker iväg till höger och vänster, båtar ligger där man lämnade den…
Så skrovdukarna för oss har gjort livet så otroligt mycket enklare. Vi behöver inte ens tänka på båtarna längre, de bara ligger där i alla väder och det är bara att hoppa i dem när de behövs. Sedan är ju båtarna helt rena i botten när vi tar upp dem, så det spar ju oss massor med tid, samtidigt som vi är snälla mot miljön!
Vi på MSS kan varmt rekommendera Cleanboats skrovdukar!

Marcus Blomberg
Ordförande
Marstrands Segelsällskap

CoverRib skrovduk